Home > Cookies > Snowballs

Snowballs

Barusan diYM temenku,
“Tau nggak sih kalo abis ngecek blogmu ga ada kue baru aku kecewa!”
Lah?? -O

Bagemana mau bikin kue kalo semalem anak saya tidurnya jam 12 malem, pake demonstrasi pula, minta gendong gak mau turun, padahal beratnya dah sama kayak naik tangga sambil gotong2 galon Aqua… @-)

Nih mbak, tak kasih yang basi aja ya, kue lebaran, kekeke, yang penting ada postingan baru kan, hehehe…

Snowballs Cookies / Melting Moments

Melting Moments

recipe by: joyofbaking.com

1 1/2 cups (210 grams) all purpose flour
1/2 cup (60 grams) cornstarch (corn flour)
1/4 teaspoon salt
1/4 cup (30 grams) powdered (confectioners or icing) sugar
1 cup (227 grams) unsalted butter, room temperature
1 teaspoon pure vanilla extract

Topping:
1 cup (110 grams) powdered (confectioners) sugar, sifted
[punyaku + beberapa tetes pewarna pink]

In a medium sized bowl whisk together the flour, cornstarch and salt. Set aside.
In the bowl of your electric mixer (or with a hand mixer), cream the butter and sugar until light and fluffy (about 2 minutes). Beat in the vanilla extract. Add the flour mixture and beat until incorporated. Cover and refrigerate the dough for at least one hour or until firm.
Preheat oven to 350 degrees F (177 degrees C) and place rack in center of oven. Line two baking sheets with parchment paper.
When dough is firm, form into 1 inch (2.54 cm) balls and place the cookies on the prepared baking sheets spacing about 1 inch apart. Bake for about 12 – 14 minutes or until the edges of the cookies start to brown. Remove from oven and place on a wire rack to cool for about 5 minutes.
Meanwhile, line another baking pan or tray with parchment or wax paper. Sprinkle about half of the confectioners (powdered or icing) sugar onto the bottom of the pan and then place the slightly cooled cookies on top of the sugar. Put the remaining sugar in a fine strainer or sieve and then sprinkle the tops of the cookies (or you can just roll the cookies in the sugar).
These cookies store very well. Place in an airtight container between sheets of wax paper and they will keep a couple of weeks.

Makes about 3 dozen cookies.

Kuenya enak kok, aroma butter, dimasukin mulut juga langsung lumer, kres kres gitu. Maybe ini versi Londo-nya kue putri salju itu kali ya, hehehehe, meneketehe ah…

Kerja lagiiiii….

Categories: Cookies
  1. Wiwin
    November 1, 2007 at 6:04 am

    Hihihih … ternyata ga cuman aku yg berpikir begicu , pingin nya selalu ada kue-kue baru nan lucu2 n imut2 n bikin ngilerrrr …

  2. November 1, 2007 at 7:34 am

    * Halah kalo kangen aku kan tinggal sms aja bang, kekeke…

  3. Wiwin
    November 2, 2007 at 1:16 am

    aku ini bisa melahirkan orok lho, mosok di panggil ‘bang’ . tak sudi aku :))

  4. November 2, 2007 at 2:25 am

    * Hahahaha… Abisnya demen dangdut yang lagunya bang sms siapa bang, jadinya kalo ngetik kata “sms” selalu reflek diikuti dengan “bang”, kekeke…

  5. November 2, 2007 at 2:27 am

    poto kuemu itu loh maki,
    menggiurkan selalu
    bikin pemirsa kangen….🙂

  6. November 2, 2007 at 2:46 am

    * Oooh, kirain pada nungguin aku… [huuuuu]. FYI aku suka ngambil foto untuk 1 kue itu bisa 50 kali jepret, nah itu sukur2 dapet yg bagus, 3 diantara 50 aja udah top tuh, kekeke… Beda kalo papa, dia anti pake mode Auto, disetting sendiri semuanya, jepret jepret jepret, hasilnya bagus semua, menyebalkan😦

  7. November 2, 2007 at 3:56 am

    maklum, fotografer old school, padahal klo pake digital udah gak usah mikir terlalu rumit, hehehehe

  8. ira
    September 11, 2008 at 7:22 am

    mbak yulia aku dah bikin resepnya yang melting moment kok agak pait knp ya?

  9. February 10, 2010 at 3:45 pm

    Balik lagi …Harus kasih tahu isteri saya nih ada blog bagus tentang bikin kue

    http://www.prumpungonline.com

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: